DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561660,24%
Ankara
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİR DÖNEM DAHA BAKİ DEMİRBAŞ’LA DEVAM EDİLMELİ

BİR DÖNEM DAHA BAKİ DEMİRBAŞ’LA DEVAM EDİLMELİ

ABONE OL
30 Mart 2024 17:57
BİR DÖNEM DAHA BAKİ DEMİRBAŞ’LA DEVAM EDİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİR DÖNEM DAHA BAKİ DEMİRBAŞ’LA DEVAM EDİLMELİ

Yıllardır ilçede bir belediye başkanı ikinci dönem aday gösterilmediğinden şikayet ediyoruz. Bu fırsatı Çubuk ilk defa yakaladı. Mevcut belediye başkanı Baki Demirbaş partisi tarafından ikinci defa aday gösterildi.
Seçmen olarak iktidar partisi ile ilgili ekonomi ile olsun ,emek lilerin durumu ile ilgili şikayetlerimiz var. Ancak şunu da karıştırmamak lazım. 31 Mart’ta yapılacak seçimler yerel seçimler. Yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. İktidarın ise bir dört yılı var.
İlçeye yapılacak bazı hizmetlerde iktidar desteği olmadan yapılmıyor. Geçen dönem içerisinde ilçede yapılan 1000 Kişilik Olimpik Spor salonu, Tapu müdürlüğü, Yüzme havuzu ,Millet Parkı gibi hizmetler yerel yöneticilerin girişimleri ile iktidar tarafından yapılan hizmetler.
Çubuk gibi ilçelerin belediye bütçeleri belli. İller bankasından gelen para ancak personel giderlerini zor karşılıyor. İlçede bugün kaymakamlık binası , İlçe Milli eğitim binası, Halk Eğitim binası gibi kamu binaları yıllar önce yapılmış ve bugün ihtiyaca cevap vermiyor. Baki Demirbaş’ın öncelikli projem dediği kültür merkezi ile kent meydanının da iktidarın desteği ile çok kısa sürede yapılabilir.
Baki  Demirbaş ilk beş yılında acemilikler çekmiş olabilir ama belediyeyi öğrendi, çıraklık dönemini atlattı. Kalfalık döneminde çok daha iyi hizmetler yapma imkanı var. Kazandığı takdirde belediyeyi öğrenme Çubuk’un sorunlarını tespit etme gibi durumu olmayacak. Kazanır kazanmaz vadettiği projelerini hayata geçirmeye başlayacak. Yıllar tebrikle ,davetle geçmeyecek.
Madalyonun diğer tarafına bakacak olursak Çubuk halkına bazı partiler tarafından ilçe halkının iradesi ile değil genel merkezlerinin veya il teşkilatlarının dayatmaları ile adaylar kondu. Yıllarca Çubuk’la alakaları olmamış, veya Çubuk’u hiç tanımayan aday atandığında Çubuk’u öğrenmeye çalışan  kişiler ilçeye aday gösterildi. Adaylarla birlikte yanlarında ilk sıralarda Çubuk’ta oturmayan Çubuk’u hayatlarında ilk defa gören, Çubuk’ta oyları dahi olmayan meclis üyesi adayları ilk sıralarda yer aldı.
Çubuk’u tanımayan bu adaylar ve ilk sıralarda yer alan meclis üyesi adayları seçildikleri takdirde ilk beş yılda Çubuk’u mu öğrenecek, hizmet mi yapacak?
İktidarı savunduğumuzdan veya her şeyi güllük gülistanlık gördüğümüzden değil. Ama gerçek olanda iktidar ayrı yerel ayrı olduğu takdirde istenilen hizmetin alınamadığı aşikar. Bu seçimde kişilerin kazanmasından ziyade ilçenin kazanması için belediyeyi öğrenen, ilçenin sorunlarını bilen ve ilçe halkı olarak neden ikinci dönem bir aday olmuyor serzenişlerimizin sona ermesi için bir dönem daha Baki Demirbaş’ın seçilmesinin ilçemizin geleceği açısından daha faydalı olacağı kanısındayım.
Katılırsınız ,katılmazsınız, her ferdin oyu kıymetlidir. İlçenin menfaatleri açısından sandık başına gitmeden partilerin adaylarını, belediye meclis üyelerini iyi analiz edin, sandıkta ilçemiz için en hayırlısı hangisi olacaksa ona göre oy kullanın. Sonraki pişmanlık fayda vermez.
31 Martta yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Refik Bayram

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r